Vul je bucketlist voor Hongkong aan met deze activiteiten

Hongkong staat bekend als een bruisende miljoenenstadstad. Met de moderne culturen en traditionele bezienswaardigheden, biedt de stad een mix tussen vroeger en nu. Deze top 10 van activiteiten mogen dan niet ontbreken op je bucketlist voor je toekomstige reis. Van adembenemende uitzichten vanaf The Peak tot wandelen in de natuur – dit alles maakt Hongkong een fijne uitvalsbasis voor je toekomstige vakantie. Trek de wandelschoenen maar vast aan, want voor stilzitten is geen tijd.

  1. Uitgestrekte uitzichten vanaf The Peak

Neem de historische Peak Tram naar boven en kom uit bij The Peak. The peak is met 552 meter het hoogste punt van Hongkong en biedt schitterend uitzicht over de skyline van de stad. Geniet ’s ochtends van de ‘Morning Trail’ met de zon die langzaam opkomt en wanneer de zon onder gaat heb je s’ nachts uitzicht over alle schitterende lichten dat de stad rijk is.

  1. De kleurrijke straatmarkten

De markten van Hongkong zijn schatkamers vol met koopjes. Er is voor iedereen wat wils: van vintage artikelen bij de Temple Street Night Market tot merkkleding bij de Stanley Market. Tevens is het dé plek om je onderhandelingstechnieken te oefenen, want daar ontkom je hier niet aan.

  • Must try: dim sum

Bij een reis naar Hongkong ontkomt niemand eraan: dim sum. Deze kleine hapjes zijn een echte guilty pleasure, en tevens het voornaamst gegeten ontbijt in Hongkong. Met vullingen van kip tot vegetarisch, is de keuze reuze! De gedachten hieraan alleen al doen iedereen watertanden.

  1. Wandel in de vrije natuur

Wil je even ontsnappen aan de bruisende stad? Hongkong heeft nog genoeg ongerepte natuur klaar om ontdekt te worden. Met meer dan 70 procent van Hongkong dat bestaat uit natuur, zijn er voldoende wandelroutes voor de beginner, maar ook voor de ervaren wandelaar.

  1. De weg naar de ‘Big Buddha’

Een kabelbaan tocht verwijderd kom je aan bij de belichaamde god. Bij aankomst wordt je oog gelijkgetrokken naar deze Boeddha: de Tian Tan Boeddha.  Dit 34 meter hoge bronzen beeld is de grootste zittende Boeddha in de open lucht. Om bij de voet het beeld te komen zijn het eerst 268 treden die je moet beklimmen.

  1. Het bruisende nachtleven

In de nacht zit Hongkong ook zeker niet stil. Relaxte lounges op ‘Knutsford Terrace’, dansen in SoHo of feesten tussen de lokale bevolking in Tung Choi Street. Voor iedereen is er iets te beleven!

  • Pretparken voor jong én oud

Pretparken zijn alleen voor kinderen? Zeker niet! Voor jong én oud is er genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld Disneyland Hongkong waar er voor het hele gezin genoeg te beleven is. Van foto’s maken met je favoriete Disney-figuren tot ritjes in de attracties, voor stilzitten is hier geen tijd.

  • Schitterende panorama

Dat Hongkong overdag al de meest spectaculaire uitzichten biedt is wel zeker, maar ook ’s nachts is het een waar plaatje om te zien. Er zijn meerdere hooggelegen plekken die je s ‘nachts een schitterend beeld bieden over de torenhoge gebouwen en glinsterende lichten. Just take it all in!

  1. De paardenraces

Wist je dat paardenrennen al meer dan 150 jaar een essentieel onderdeel zijn van de cultuur in Hongkong? De spanning van wanneer het startschot gaat, de drukte bij de wedkantoren en de gezellige sfeer, zorgen samen voor een fijne middagsbesteding.

  1. Culturele wandelingen

Hongkong bestaat uit verschillende wijken met elk hun eigen kenmerken. Om alle wijken zo goed mogelijk te ontdekken, heeft de stad al diverse wandelingen in kaart gebracht om je mee te nemen door alle unieke plekken dat Hongkong te bieden heeft. 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op