• Israël: een ultiem vogelspotparadijs

  Israël staat bekend als een van de beste plaatsen ter wereld om vogeltrek te zien en te ervaren. Miljoenen migranten van honderden verschillende soorten vogels passeren tweemaal per jaar Israël, waardoor het een van ‘s werelds drukste en meest indrukwekkende vliegroutes is. Vanaf het begin van de geschiedenis wordt Israël gezien als het “centrum” van de wereld. Ontdekkingsreizigers, kruisvaarders en religieuze personen werden door de jaren heen aangetrokken tot Israël. Echter niet alleen mensen worden aangetrokken door het land. Meer dan 550 verschillende vogelsoorten zijn er gespot en gedocumenteerd, en dat terwijl Israël slechts half zo groot als Nederland is qua oppervlakte.De unieke geografische positie van Israël op de wereld…

 • Laatbloeiers

  Laatbloeiers Het eerste spraakmakende theaterfestival voor zestigplussers. De huidige zestigplusser bevindt zich in een nieuwe levensfase. Werk wordt minder belangrijk en het bewustzijn dat de toekomst steeds korter wordt groeit. Theaterfestival Laatbloeiers biedt op 31 oktober een mooi en afwisselend programma voor deze groep: vijf zalen vol talkshows, muziek, theater, workshops en familieopstellingen. De rode draad van deze dag is: waar sta je nu in het leven en wat geef jij door aan de volgende generaties? Maar wat erg belangrijk is tijdens dit festival: het leven wordt gevierd!

 • Liverpool en Manchester: Two great cities!

  Liverpool en Manchester: Two great cities! Liverpool en Manchester zijn twee pareltjes in het oosten van Engeland. Op ongeveer een uur rijden van elkaar liggen ze in het district North West Engeland. Elk met hun eigen charmes en rijke geschiedenis zijn ze uniek. Gezellige straatjes met uitnodigende pubs, imposante musea, volop muziek en natuurlijk de vriendelijke bewoners die de bezoekers niet alleen welkom heten, maar ze zelfs lijken te omarmen. Let’s go!

 • Ontdek de diversiteit van Doesburg

  Zeg: ‘Doesburg’ en je denkt aan mosterd en het Lalique museum. Maar het heeft veel meer te beiden en nodigt uit voor een bezoek. Doesburg was al ver voor de Hanzetijd een belangrijke stad, de prachtige historische gebouwen in het charmante kleine centrum zijn hiervan nog getuige. Het heeft een levendige sfeer, dankzij de gezellige zonovergoten terrasjes, rijke geschiedenis en het vele stadsgroen. Waar vroeger de handelaren huisden, vinden we nu leuke speciaalzaken en bijzondere boetieks. En natuurlijk zijn er de vriendelijke bewoners die de bezoekers niet alleen welkom heten, maar ze zelfs lijken te omarmen.

 • Ontdek de ziel van Zutphen

  Zutphen was een belangrijke stad in de Hanzetijd. De rijkdom en charme spat nog steeds van de imposante koopmanshuizen, stadsmuren en stadspoorten. Slenter door het historisch centrum, ontdek verborgen hofjes met bloeiende binnentuinen en fijne koffie- en lunchplekjes. Sta stil, kijk omhoog en bewonder de authentieke gevels, houten luiken en prachtige glas-in-loodramen. En dit alles op loopafstand van elkaar!

 • De ruige schoonheid van de Aletsch Arena

  De ruige schoonheid van de Aletsch Arena Frisse berglucht, majestueuze bergen, autovrije bergdorpen met traditionele houten huizen, een overvloed aan sportmogelijkheden en gastvrije bewoners. Dat is Aletsch Arena in een notendop. Dit gebied in het Zwitserse Wallis doet de harten van natuurliefhebbers sneller kloppen. Met 300 dagen zon per jaar, zit je hier helemaal goed. En de Alteschgletsjer is de absolute climax. Kortom: het is bijzonder genieten op hoog niveau!