• Hanzesteden: Elburg en Harderwijk

  Het echte Nederland ontdekken? Bezoek dan de Hanzesteden. Toen Amsterdam nog maar een klein plaatsje was, waren zij de belangrijkste steden van Nederland. De handel floreerde in vroegere tijden, de rijkdom en allure spatte van de imposante stadsmuren, poorten, koopmanshuizen en handelskantoren. En die grootheid is nog steeds zichtbaar. Elke stad heeft zijn eigen unieke vibe, maar ze ademen allemaal de authentieke sfeer zoals alleen een échte Hanzestad die heeft. Reis mee langs twee van deze steden: Elburg en Harderwijk.

 • Onthaasten in de Var

  Dromen worden werkelijkheid in het departement Var. Gelegen in het zuiden van Frankrijk aan de azuurblauwe Méditerranée heeft het zo’n driehonderd dagen zon per jaar, een weelde aan prachtige landschappen, frisse wijnen, verrukkelijk eten en dan nog die authentieke eeuwenoude dorpjes……. Hier kun je alleen maar gelukkig door het leven gaan. Allez, hop!

 • Je waant je de koning van de piste in Hochköning

  Waar de culinaire prestaties even zwaar wegen als de sportieve Wanneer je de schilderachtige Oostenrijkse regio Hochköning betreedt, word je omarmt door de adembenemende schoonheid van de besneeuwde bergtoppen. Centraal gelegen in het Salzburger Land is dit de culinairste regio van Oostenrijk, hier wegen de culinaire prestaties even zwaar als de sportieve. Dineren doe je met uitzicht op de pistes of op de 2941 meter hoge berg, die de regio haar naam gaf: de Hochkönig. Skiën en genieten gaan hier perfect samen! Tekst en beeldmateriaal: Nick Preusterink Skiën en snowboarden in een prachtig skigebied Het skigebied telt maar liefst 32 kilometer aan pistes, ideaal voor zowel de beginners als de…

 • Liverpool en Manchester: Two great cities!

  Liverpool en Manchester: Two great cities! Liverpool en Manchester zijn twee pareltjes in het oosten van Engeland. Op ongeveer een uur rijden van elkaar liggen ze in het district North West Engeland. Elk met hun eigen charmes en rijke geschiedenis zijn ze uniek. Gezellige straatjes met uitnodigende pubs, imposante musea, volop muziek en natuurlijk de vriendelijke bewoners die de bezoekers niet alleen welkom heten, maar ze zelfs lijken te omarmen. Let’s go!

 • Ontdek de diversiteit van Doesburg

  Zeg: ‘Doesburg’ en je denkt aan mosterd en het Lalique museum. Maar het heeft veel meer te beiden en nodigt uit voor een bezoek. Doesburg was al ver voor de Hanzetijd een belangrijke stad, de prachtige historische gebouwen in het charmante kleine centrum zijn hiervan nog getuige. Het heeft een levendige sfeer, dankzij de gezellige zonovergoten terrasjes, rijke geschiedenis en het vele stadsgroen. Waar vroeger de handelaren huisden, vinden we nu leuke speciaalzaken en bijzondere boetieks. En natuurlijk zijn er de vriendelijke bewoners die de bezoekers niet alleen welkom heten, maar ze zelfs lijken te omarmen.